Beide wagens Red Bull vallen uit

09 september 2012 — Het team van Red Bull heeft geen enkel punt weten te scoren in de Grand Prix van Italië. Sebastian Vettel moest opgeven met een kapotte alternator, nadat hij daarvoor nog een drive through moest incasseren voor een moment met Fernando Alonso, waarbij hij de Spanjaard naar de buitenkant van de baan drukte. Mark Webber parkeerde zijn auto in de slotfase in de pits na een flinke spin te hebben gemaakt.

image“Er was een probleem met de alternator, vergelijkbaar met wat we aan het einde van de derde training hadden”, vertelde Vettel, die zijn auto van zijn engineer onmiddellijk aan de kant moest zetten, om de motor te sparen. “We hebben vandaag wat punten verloren, maar we waren toch al niet zo snel dit weekend. Gezien het gebrek aan snelheid ging de race eigenlijk nog wel redelijk. De komende races moet het echter beter gaan. De drive through-penalty? Daar heb ik niet veel over te zeggen.”

Webber maakte het rampweekend voor Red Bull compleet door vlak voor het einde op hoge snelheid te spinnen. De Australiër wist zijn wagen wel uit de vangrail te houden, maar de banden raakten dermate beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. “Ik was tegen het einde van de race flink aan het pushen, omdat Nico Rosberg eraan kwam op een vers setje banden. Mijn achterbanden waren behoorlijk versleten, maar om toch nog wat punten te scoren, bleef ik pushen. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen, want ik verloor de auto in Ascari, waarna er zulke grote vlakke plekken op mijn banden zaten dat ik door de heftige vibraties bijna niets meer zag.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image