Beide Williams-rijders in Q3

28 juli 2012 — Bruno Senna is blij dat hij nog eens in Q3 kon geraken. Het was voor de Braziliaan van vorig jaar tijdens de grote prijs van Brazilië geleden dat hij zich nog eens bij de top tien kon voegen.

Dit seizoen kwam hij op zaterdag nog niet verder dan een dertiende startplek. Een negende plaats is dus een goed resultaat, al staat zijn teamgenoot nog voor hem.

“Het is tot nu toe al een goed weekend geweest.” vertelde Senna na afloop. “Ik ben ook zeer blij om voor het eerst dit seizoen in de top tien te zitten. In Q2 was het heel close, maar ik kon het net halen. In Q3 had ik een betere ronde kunnen hebben, maar ik ben toch tevreden met mijn resultaat. Zeker omdat we met twee wagens in Q3 zaten.”

“De wagen voelde goed en dat zien we ook in de langere runs. We hebben nu ook nog een goede startpositie dus… Ik zal er alles aan doen om zo veel mogelijk punten te behalen als ik kan.”

Senna staat nog altijd wel een plaats achter teamgenoot Pastor Maldonado. Het voordeel voor de Venezolaan is misschien nog beperkt omdat zijn startplek aan de vuile kan ligt. Tevreden is de Williams-rijder toch niet echt, want ook hij dacht dat hij beter kon.

“Mijn kwalificatie was redelijk goed, vooral in Q2.” verklaarde Maldonado achteraf. “In Q3 kwam ik wel twee keer in het verkeer terecht. Toch ben ik blij, ook voor het team, want we hebben allebei goed werk geleverd. Dat is toch goed nieuws.”

“Morgen zal het geen gemakkelijke race zijn. Punten halen is onze prioriteit, maar het verschil tussen de teams is maar klein. We zitten nu allebei in de top tien en dan moet je proberen zo ver mogelijk naar voren te geraken,” besluit Maldonado.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België