logo
 

Ben jij binnenkort aandeelhouder van de Formule 1?

21 maart 2012 — Er gaan opnieuw stemmen op om de Formula One Group naar de beurs te brengen.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs is gecontacteerd door de investeringsgroup CVC om te onderzoeken of een eventuele beursgang van de Formula One Group mogelijk is. De Formula One Group is de organisator van de F1-wedstrijden, bezit de tv-rechten en alles wat nog maar iets met de Formule 1 te maken heeft.

CVC bezit 63,4% van de aandelen van de Formula One Group. Ook Bambino Holdings bezit 8,5% van de aandelen, dat is de holding van de ex-vrouw van Benrie Ecclestone. Op zich opmerkelijk, aangezien Benrie Ecclestone zelf 5,3% bezit van de aandelen. Ecclestone zelf liet trouwens al weten dat hij zijn deel van de aandelen niet wenst te verkopen. “Dat blijft zo, ook na een beursgang,” liet Ecclestone duidelijk verstaan.

Een andere opmerkelijke aandeelhouder zijn de curatoren van de failliete zakenbank Lehman brothers, zij bezitten zo’n 15,3% van de aandelen. Bij een eventuele beursgang zouden de aandelen op de beurs van Singapore noteren, dat meent Bloomberg alvast te weten. Op zich is het nog maar eens een bewijs dat de Formule 1 meer en meer een mondiale sport is geworden en dat het steeds meer haar heil zoekt bij de opkomende landen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België