“Beperking radioboodschappen zal voor controverse zorgen”

13 september 2014 — Volgens Toto Wolff van Mercedes zal de maatregel van de FIA die de boodschappen over de boordradio beperkt voor controverse zorgen.

image
De FIA beperkt in sterke mate de boodschappen die de F1-teams vanaf komende race aan de rijders mogen geven (Lees: FIA beperkt radioverkeer: wat mag wel en wat mag niet?). De meningen over de maatregel zijn alvast verdeeld. Volgens Toto Wolff zal de maatregel voor de nodige controverse zorgen omdat de maatregel op zich “complex en controversieel” is.

“Het is nu bevestigd dat we minder radioverkeer zullen zien,” aldus Toto Wolff. “Het is een complexe en controversiële beslissing en ze vraagt van de teams een serieuze inspanning om te kijken hoe we het best rond deze maatregel kunnen werken.”

“De maatregel is nog niet volledig duidelijk en er zal dan ook de nodige controverse over ontstaan. Er zal ook de nodige verduidelijking moeten komen over hoe bepaalde noodzakelijke procedures beïnvloed worden, zeker voor de start van een race,” besluit Toto Wolff.

De teams zullen in Singapore dan ook samenzitten met de FIA om meer duidelijkheid te krijgen alsook eventuele grijze zones te verduidelijken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België