logo
 

Bernie Ecclestone: “Aan het hoofd van de F1 blijven is bij veroordeling onmogelijk”

26 april 2014 — Bernie Ecclestone zijn eerste procesdag in Duitsland zit erop maar dat het geen eenvoudig proces is voor Bernie Ecclestone werd al meteen duidelijk.

image
Ecclestone wordt verdacht van omkoping en riskeert in Duitsland een gevangenisstraf. Zo ver is het echter nog niet. De eerste zittingsdag zit er nog maar op, maar meteen bleek al dat het voor Ecclestone een moeilijk te volgen proces zal worden. In tegenstelling tot zijn vorig proces, dat in Londen plaatsvond, wordt er in Duitsland uiteraard geen Engels maar Duits gesproken.

“Het was een erg vermoeiende eerste dag. De rechter, de aanklagers en hun advocaten, mijn advocaten, ze spreken allemaal Duits. Ik heb weliswaar een tolk, maar het is toch zeer moeilijk om alles precies te kunnen volgen”,” zei Bernie Ecclestone tegenover het Duitse BILD.

Ecclestone liet ook duidelijk verstaan dat hij zijn proces niet wenst af te kopen, zoals onlangs in de Engelse pers werd gesuggereerd. Daarin werd immers gesuggereerd dat Bernie Ecclestone het proces had willen afkopen voor een bedrag van ongeveer 250 miljoen Britse Pond, wat neerkomt op iets meer dan 300 miljoen euro.

“Nee, dat is complete nonsens. Ik wil me niet vrijkopen. Waarom zou ik een deal willen? Ik zeg tegen het gerecht de waarheid en hoe alles verlopen is. Vervolgens moet het gerecht haar oordeel vellen. Ik wil dat de waarheid aan het licht komt, dan zal alles duidelijk worden,” verklaarde Bernie Ecclestone.

Ecclestone liet ook nog weten dat indien hij veroordeeld zou worden, dat het dan eigenlijk onmogelijk zou zijn om de Formule 1 nog te blijven leiden.

“Wanneer ik veroordeeld word dan zal het moeilijk worden om mijn job in de Formule 1 te behouden. Dat is het grote probleem,” besluit Ecclestone.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België