Bernie Ecclestone aangeklaagd voor omkoping

17 juli 2013 — Het Openbaar Ministerie in München heeft Bernie Ecclestone gedagvaard.

image
Ecclestone wordt van omkoping en het aanzetten tot corruptie beschuldigd. Alles draait om de zaak Gerhard Gribkowsky waarbij Bernie Ecclestone aan Gribkowsky 44 miljoen dollar zou betaald hebben. Ecclestone zou in 2006 de som aan Gribkowsky betaald hebben zodat de Duitse bank BayernLB haar aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital Partners verkocht.

Er zouden verschillende geïnteresseerde partijen geweest zijn die meer wensten te betalen, maar uiteindelijk was het CVC Capital Partners dat voor 839 miljoen dollar de aandelen overkocht van BayernLB. De Duitse bank zou dus heel wat geld mislopen zijn. Bernie Ecclestone zou een voorkeur voor CVC Capital Partners gehad hebben omdat die partij hem beloofde dat hij de commerciële baas van de Formule 1 mocht blijven.

“Ik heb net met mijn advocaten gesproken en ze hebben een dagvaarding ontvangen,” zei Bernie Ecclestone tegenover de Financial Times. “De dagvaarding wordt momenteel vertaald naar het Engels.”

“We zullen ons goed verdedigen. Het zal een uitermate interessante zaak worden. Het is spijtig dat het gebeurd is,” besluit Ecclestone.

Ecclestone verklaarde eerder al dat hij afgeperst zou geweest zijn door Gribkowsky. Momenteel zit Gribkowsky een gevangenisstraf uit van 8,5 jaar uit omwille van het aannemen van steekpenningen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België