logo
 

Bernie Ecclestone afgezet als F1-baas: “Ik ben niet meer de baas”

23 januari 2017 — Bernie Ecclestone heeft vandaag tegenover 'Auto Motor und Sport' laten weten dat hij vanaf vandaag niet langer de grote F1-baas is. Toen Liberty Media haar intentie om de Formule 1 over te nemen kenbaar maakte werd reeds duidelijk dat de dagen van de 86-jarige F1-baas geteld waren.


Aanvankelijk leek het nog de bedoeling dat Ecclestone na de overname door Liberty Media de Formule 1 nog even zou leiden. Vandaag maakte Ecclestone dus echter plots bekend dat hij niet langer de Formule 1 leidt.  Chase Carey van Liberty Media, zal Bernie Ecclestone opvolgen.

“Ik ben vandaag afgezet en ik ben weg. Dat is officieel, ik leid het bedrijf niet langer en mijn positie wordt overgenomen door Chase Carey,” aldus Ecclestone.

Bernie Ecclestone verdwijnt echter niet volledig uit de Formule 1. Ecclestone stond meer dan veertig jaar aan het hoofd van de Formule 1 en Liberty Media wil beroep blijven doen op de jarenlange ervaring van de Brit. Ecclestone wordt dan ook ‘erevoorzitter’ van de Formule 1.

“Ik weet zelf niet echt wat het betekent,” zegt Ecclestone over zijn nieuwe functie.

“Ik zal het nu in ieder geval een stuk rustiger krijgen. Misschien bezoek ik af en toe nog eens een Grand Prix. Ik heb nog bijzonder veel vrienden in de F1. Ik heb ook nog voldoende geld om mij een bezoekje aan een F1-race te veroorloven.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België