Bernie Ecclestone: “Amerika is vol van zichzelf en Europa is het verleden”

18 oktober 2015 — Bernie Ecclestone is geen fan van Amerika, maar ook Europa heeft volgens de F1-baas afgedaan.


Een haat-liefde-verhouding, zo kan je nog best omschrijven hoe de Formule 1 en Amerika met elkaar omgaan. Zeker na de dramatische race met amper zes wagens tijdens de GP van de Verenigde Staten in 2005 kreeg het imago van de Formule 1 in Amerika een flinke deuk.

Ondanks het immense potentieel dat er in Amerika aanwezig is, is Bernie Ecclestone echter geen fan van Amerika.

“We proberen wel wat aanwezig te zijn in Amerika, maar het is moeilijk voor mij, aangezien ik niet echt enthousiast ben over Amerika,” zei de F1-baas tegenover het Russische RT.

“Het grootste probleem met Amerika is dat ze sterk geloven dat ze de grootste mogendheid, de grootste kracht, in de wereld zijn. Niet reëel maar op het vlak van geloof. Het is moeilijk want ze zijn eigenlijk wat geïsoleerd. Ze zijn een groot eiland en ze beginnen nu langzaam aan te ontdekken wat de mensen in de rest van de wereld doen.”

Ook Europa beschikt volgens Ecclestone niet langer over de aantrekkingskracht van vroeger, zeker niet nu er steeds meer circuits de steun genieten van overheden om hun budgetten rond te krijgen.

“Europa is iets uit het verleden. Het is iets mooi dat de mensen uit China en Rusland kunnen bezoeken om te zien hoe het vroeger was,” besluit de F1-baas.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België