logo
 

Bernie Ecclestone bereid tot oorlog met de motorleveranciers

09 december 2015 — Bernie Ecclestone laat tijdens een interview met Sky Sports duidelijk verstaan dat hij en Jean Todt alles in het werk zullen stellen om vanaf het seizoen 2017 tot een betere motorensituatie te komen.


Als F1-baas en FIA-baas kregen Bernie Ecclestone en Jean Todt vorige week van de World Motor Sport Council een mandaat om met aanbevelingen te komen voor en beslissingen te nemen over dringende zaken die de F1 aanbelangen. Op dat vlak wordt niet alleen aan het motorenreglement gedacht maar bijvoorbeeld ook aan de kostenbesparingen.

Ecclestone en Todt willen tegen eind januari 2016 hun plannen kenbaar maken, al is het uiteraard maar de vraag of alle partijen met die plannen akkoord zullen gaan. Bernie Ecclestone is alvast van plan om op het vlak van de motoren eventueel door te zetten, wat de motorleveranciers ook denken.

“We proberen momenteel om de regelgeving rondom een nieuwe motor zo te krijgen dat het voor iedereen gelijk is,” zei Ecclestone tegenover Sky Sports. “We willen niet dat de teams verschillende motoren krijgen. Indien het echt nodig is dan moet het maar we zien dat liever niet gebeuren.”

De F1-baas hoopt dat Mercedes, Ferrari, Renault en Honda akkoord zullen gaan met de plannen. Indien dat niet het geval is dan wil hij alvast de handschoen opnemen.

“Indien ze niet akkoord gaan dan moet de FIA misschien de regels voorschrijven,” aldus Ecclestone. “Indien ze het goed vinden dan is dat uitstekend. Indien niet, dan is dat jammer, dan heb je de keuze om er mee op te houden of protest aan te tekenen.”

Volgens Bernie Ecclestone kan er zich echter wel een probleem stellen bij Jean Todt, de grote baas bij de FIA.

“Het probleem met Jean is dat hij graag dingen democratisch beslist,” aldus Ecclestone. “Hij wil dat iedereen tevreden is en akkoord gaat. Toen Max Mosley de leiding had dan hoopte hij dat hij de juiste beslissingen nam en dat iedereen akkoord ging.”

Het is dus nog maar de vraag of Bernie Ecclestone en Jean Todt gezamenlijk desnoods de regels rondom motoren en kostenbesparingen erdoor zullen drukken.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België