Bernie Ecclestone beslist over nieuwe bandenleverancier: Michelin of Pirelli?

22 juli 2015 — Bernie Ecclestone zal uiteindelijk de knoop doorhakken wie er de nieuwe bandenleverancier wordt voor de seizoenen 2017, 2018 en 2019.


Eind 2016 loopt het contract van Pirelli als officiële bandenleverancier van de Formule 1 af. Er werd dan ook door de FIA een tender uitgeschreven waarbij bandenfabrikanten zich kandidaat konden stellen voor de rol van officiële bandenleverancier voor de periode 2017-2019.

Uiteraard stelde Pirelli, de huidige officiële bandenleverancier van de Formule 1, zich opnieuw kandidaat. Het kreeg echter concurrentie van Michelin, dat opnieuw bandenleverancier van de Formule 1 wil worden. Michelin was in 2006 voor de laatste keer bandenleverancier van de Formule 1.

Zowel Pirelli als Michelin voldeden aan de voorschriften van de tender. Uiteindelijk zal het echter Bernie Ecclestone zijn die de knoop mag doorhakken en zal bepalen wie er de nieuwe bandenleverancier wordt. Ecclestone zal in gesprek gaan met Michelin en Pirelli. Vervolgens zal hij een beslissing nemen.

Op de bekendmaking van wie de officiële bandenleverancier zal worden in de periode 2017-2019 is het echter nog even wachten. Die bekendmaking volgt pas na de volgende vergadering van de World Motor Sport Council en die staat pas in september gepland.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België