Bernie Ecclestone: “De Formule 1 krijgt een nieuwe eigenaar”

07 oktober 2015 — Bernie Ecclestone heeft tijdens een interview bij de conferentie Camp Beckenbauer een erg verrassende mededeling gedaan. Volgens de F1-baas krijgt de Formule 1 waarschijnlijk nog dit jaar een nieuwe eigenaar.

De voorbije jaren werd reeds meermaals gespeculeerd over een eventuele verkoop van de Formule 1 of zelfs een beursgang. Uiteindelijk kwamen beide er niet.

Maar nu lijkt er toch beweging te komen in het eigenaarschap van de Formule 1. Als we Bernie Ecclestone mogen geloven zijn er immers drie partijen zeer concreet geïnteresseerd in de overname van een pakket aandelen van de Formule 1.

Momenteel bezit de investeringsmaatschappij CVC 35,5 procent van de aandelen. Bernie Ecclestone bezit zelf 5,3 procent van de aandelen. De nieuwe eigenaar zou beide pakketten willen overnemen. De Amerikaanse miljardair Stephen Ross, eigenaar van het NFL-team Miami Dolphins, zou samen met Qatar Sports Investments de belangrijkste kandidaat-koper zijn. Volgens Bernie Ecclestone mogen we waarschijnlijk nog voor het einde van het jaar nieuws verwachten.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België