Bernie Ecclestone: “Deze kwalificatie was shit”

19 maart 2016 — Ook Bernie Ecclestone kon de nieuwe kwalificatie niet smaken. Hij vond het gewoon 'shit'."


Net als de rest van de F1-community was Bernie Ecclestone helemaal niet te spreken over het kwalificatiedebacle dat heel de wereld te zien kreeg.

“Ik heb er naar gekeken en ik moet zeggen dat ik er vanaf de eerste dag al niet enthousiast over was,” zei Ecclestone in een reactie. “Het was echt ‘shit’. Dit is het nu eenmaal, tot we het veranderen.Het enige wat bij dit kwalificatieformat kan gebeuren is dat de snelle jongens naast de baan rijden of dat ze iets dom doen. Pas dan zou je een startgrid krijgen die door elkaar is gehaald, wat we net willen. Mercedes is simpelweg nog zeer, zeer goed.”

Er wordt nagedacht over een eventuele terugkeer naar het oude systeem maar daar is Bernie Ecclestone niet voor te vinden.

“Indien we terugkeren naar het oude systeem dan zeg ik je wat er zal gebeuren: Mercedes zal eerste en tweede zijn,” aldus Ecclestone. “Het is redelijk simpel. Wat ik niet wil is dat je kan voorspellen hoe de startgrid voor de race eruit zal zien en dat je weet hoe de race zal eindigen. Jij en ik zouden al onze bezittingen dan kunnen verkopen en al ons geld op een overwinning van Hamilton plaatsen. Dat is niet wat het publiek wil.”

Nog tijdens het raceweekend zal er een spoedvergadering met alle teams plaatsvinden waarbij er besproken zal worden hoe de kwalificatie aangepast kan worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België