Bernie Ecclestone dreigt met boycot van nieuw motorenreglement

03 mei 2016 — Het nieuwe motorenreglement is nog maar pas goedgekeurd en de nieuwe overeenkomst wordt al bedreigd door een eventuele boycot.


Bij het nieuwe motorenreglement werd een akkoord bereikt over vier punten: een verlaging van de kostprijs, het verbeteren van het geluid, de levering van de motoren en het uitvlakken van onderlinge verschillen tussen de motoren.

Vooral dat laatste punt is een breekpunt voor Bernie Ecclestone. Ecclestone wil absoluut dat de verschillen tussen de verschillende motorleveranciers uitgevlakt worden. Het streefdoel is dat alle motoren op twee procent na identieke prestaties leveren.

“Het maakte me niet uit welke richting het motorenreglement zou uitgaan, aangezien het voor ons echt geen verschil uitmaakt,” aldus Ecclestone. “Het enige wat we wensten was dat de motoren gelijkwaardig zijn.”

Wanneer Ecclestone de vraag wordt gesteld of dat het geval zal zijn antwoordt hij als volgt: “Laat ons afwachten. Indien het niet het geval is dan zal het motorenreglement naar de prullenmand verdwijnen en komen we met een nieuwe set regels waarbij de motoren eenvoudiger zijn.”

“De V8-motoren die we vroeger hadden presteerden allemaal op ongeveer hetzelfde niveau. Er was weinig verschil en ze hadden min of meer het maximaal haalbare bereikt. Het was simpelweg een kwestie van de hybride-systemen eraan te koppelen en dat was het moment waarop de problemen begonnen.”

Volgens Ecclestone zou er momenteel ook zo geen discussie over de F1-motoren gevoerd worden indien Mercedes of Ferrari bereid was geweest om motoren aan Red Bull te leveren.

“We zouden deze discussie niet hebben en we zouden geen problemen hebben gekend om dit alles te bereiken indien Mercedes of Ferrari akkoord was gegaan met een motordeal met Red Bull,” besluit de F1-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België