Bernie Ecclestone gaat in de tegenaanval: “Ik heb niets tegen zwarte mensen”

28 juni 2020 — Nadat Bernie Ecclestone felle kritiek kreeg voor zijn uitspraak dat "zwarte mensen vaak racistischer zijn dan witte mensen", waaronder ook Lewis Hamilton, gaat de voormalige F1-baas in de tegenaanval.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door VMax.si (@vmaxsi) op

De Formule 1 distantieerde zich officieel van de uitspraken van Ecclestone terwijl Lewis Hamilton op Instagram vol ongeloof reageerde op de uitspraken van Ecclestone. Hamilton benadrukte dat Ecclestone met zijn uitspraken net bewees wat er vandaag de dag nog steeds mis is in de maatschappij.

Bernie Ecclestone gaat echter in de tegenaanval en beweert dat hij helemaal niets tegen zwarte mensen heeft. Hij zou in het verleden zelfs een professionele samenwerking met de vader van Lewis Hamilton overwogen hebben.

“Ik ben niet tegen zwarte mensen,” aldus Ecclestone tegenover Jonathan McEvoy van ‘The Mail on Sunday’. “Het tegenovergestelde zelfs. Ik heb hen altijd graag gehad.”

“Doorheen de jaren heb ik heel wat witte mensen ontmoet die ik niet mocht, maar ik heb nooit een zwarte persoon ontmoet die ik niet graag had.”

Zelfs een erg negatieve ervaring waarbij Ecclestone overvallen werd zou de voormalige F1-paus zijn visie over zwarte mensen niet veranderd hebben.

“Ik ben al enkele keren overvallen geweest, daarbij ooit ook eens door drie zwarte gasten. Ik belandde in het ziekenhuis maar zelfs dat heeft er niet voor gezorgd dat ik tegen zwarte mensen ben. Ik beschouw Lewis niet als een zwarte persoon, hij is gewoon Lewis voor mij.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België