logo
 

Bernie Ecclestone: hoe lang nog?

31 december 2012 — Momenteel is het windstil wat betreft rijderstransfers, maar dat is allesbehalve het geval als we over Bernie Ecclestone spreken.

image
Het is nog maar de vraag of de inmiddels 82-jarige Brit nog lang aan het roer van de Formule 1 zal staan. Er beginnen meer en meer geruchten de kop op te steken dat Ecclestone vervangen zal worden, mocht hij vervolgd worden voor zijn aandeel in het omkoopschandaal rondom de verkoop van de commerciële rechten van de Formule 1 aan CVC.

Deze verkoop werd geregeld in 2006, maar Ecclestone bleef aan het hoofd van de konigsklasse staan. Ecclestone zelf heeft intussen ook al toegegeven dat het wel eens afgelopen zou kunnen zijn met zijn F1-carrière. “Als ik veroordeeld word, dan zal CVC van me af willen. Er is al iemand ingehuurd om een vervanger voor mij te zoeken als ik naar de cel zou moeten.”

Ecclestone betaalde een bedrag van om en bij de veertig miljoen euro aan Gerhard Gribkowsky om zogezegd te ontsnappen aan chantage van de veroordeelde bankier. Gribkowsky werd veroordeeld tot acht jaar cel.

Vorige week stuurde Ferrari-president Luca Di Montezemolo al aan op het ontslag van de F1-paus. Volgens de Italiaan zou het slecht zijn voor het imago van de sport, als Ecclestone nog langer aan het roer zou blijven van de F1. Di Montezemolo voegde er ook nog subtiel aan toe dat hij Ecclestone intussen te oud geworden vindt voor de dagelijkse leiding over de Formule 1.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België