Bernie Ecclestone: “Ik verwacht geen problemen voor Rusland”

22 juli 2014 — Gaat de GP van Rusland gewoon door of niet? Het is lang geleden dat we nog zo vaak ons de vraag gesteld hebben over een race die haar debuut zal maken op de F1-kalender.


Het is van de GP van Zuid-Korea in 2010 geleden dat er nog zoveel gespeculeerd is over een race die ging debuteren op de F1-kalender. Toen waren er speculaties omwille van het circuit dat dreigde niet op tijd klaar te geraken. Nu zijn er speculaties omwille van de geopolitieke situatie en de conflicten waarbij Rusland betrokken partij is.

Vooral sinds de crash van vlucht MH17 van Malaysian Airlines in Oekraïne staan de verhoudingen tussen Europa en Rusland erg gespannen.  Vladimir Poetin is nauw betrokken bij de organisatie van de GP van Rusland en ook sponsors zoals het Maleisische Petronas zouden hun engagement steeds meer in vraag beginnen stellen.

Bernie Ecclestone verwacht echter geen gevolgen voor de GP van Rusland. Volgens de grote baas van de Formule 1 zal de race op het circuit van Sochi zoals gepland doorgaan.

“Ik zie geen problemen,” aldus Bernie Ecclestone tegenover Adam Cooper. “Was Rusland aanwezig tijdens de wereldbeker voetbal of niet? Je zou denken dat mensen zouden proberen om dat te verhinderen, niet? Zoals ik reeds zei, wij houden ons niet bezig met politiek. We hebben een contract met hen en we weten dat ze dat contract zullen respecteren, net zoals ook wij dat zullen doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België