“Bernie Ecclestone is te oud en F1-piloten moeten niet huilen”

07 augustus 2014 — Willi Weber, de voormalige manager van Michael Schumacher, krijgt het niet echt warm van de huidige Formule 1 ...

image
Volgens Weber is Bernie Ecclestone veel te oud om de Formule 1 te leiden en is het gezien het huidige beleid in de Formule 1 dan ook geen verrassing dat de kijkcijfers terugvallen.

“Ik heb enkele maanden geleden reeds gezegd dat alles met geld geregeld wordt. Zo is het nu eenmaal in de Formule 1,” zegt Weber tijdens een interview met ‘Sport Bild’.

“Er zijn heel wat redenen voor de achteruitgang van de Formule 1. Eerst en vooral is de top niet in orde. Bernie Ecclestone is veel te oud om de nieuwe media goed te omarmen. FIA-president Jean Todt heeft dan weer niet de kracht om zaken af te dwingen. Ze denken alleen maar aan hun eigen belang en ze maken daardoor de sport kapot.”

Ook de rijders krijgen de nodige portie kritiek te verwerken. Volgens Weber zijn er veel watjes die in F1-bolides rijden en enkel maar zitten te klagen over de boordradio.

“Ze zitten te huilen over de radio. Er zijn geen echte karakters meer zoals Michael Schumacher, Ayrton Senna of Jacques Villeneuve,” aldus Weber.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België