logo
 

Bernie Ecclestone: “McLaren zal niet gelukkiger worden met Renault”

14 september 2017 — Volgens het Britse dagblad “Daily Mail” maakt McLaren nog voor de Grote Prijs van Singapore haar scheiding van Honda wereldkundig.


De Britse formatie zal volgens de krant ook aankondigen dat ze in 2018 met Renault-motoren zal racen en dat dit met Fernando Alonso achter het stuur zal zijn. De Spanjaard heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij het team, en misschien wel de F1, zou verlaten indien hij geen competitieve auto ter beschikking zou krijgen.

Dat de Spaanse tweevoudig wereldkampioen volgend jaar weer op de grid zal staan is een zegen voor de Formule 1 in het algemeen maar ook Alonso zelf wordt er niet bepaald armer op. De geruchten willen dat hij aan dezelfde voorwaarden bij McLaren blijft en op die manier zou Alonso iets meer dan 22 miljoen euro per jaar vangen.

Ook voormalig F1-paus Bernie Ecclestone vindt het een goede zaak dat Alonso in de F1 blijft maar hij betwijfelt of het McLaren beter zal vergaan met haar nieuwe partner op motorisch vlak.

“Ik kan geen enkele reden vinden waarom McLaren gelukkiger zal zijn met Renault dan dat ze met Honda waren,” aldus Ecclestone. “Het was niet de fout van Honda dat de samenwerking niet goed verliep, het was de fout van McLaren. Ze maakten liever ruzie met Honda over vanalles en nog wat dan met hen samen te werken en dat vind ik dom.”

Desalniettemin wordt verwacht dat McLaren dit nieuws met de nodige toeters en bellen zal brengen want het is de eerste grote beslissing sinds het vertrek van Ron Dennis en de nieuwe CEO, Zak Brown, heeft een grote rol gespeeld in de onderhandelingen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België