Bernie Ecclestone met onmiddellijke ingang opgestapt uit raad van bestuur Formule 1

17 januari 2014 — Delta Topco Limited, de holding die boven de Formule 1 hangt, heeft laten weten dat Bernie Ecclestone uit de raad van bestuur van de Formule 1 is opgestapt.

image
Bernie Ecclestone blijft voor alle duidelijkheid wel het dagelijks bestuur van de Formule 1 doen maar staat wel onder ‘verscherpt toezicht’.

Het nieuws over het opstappen van Ecclestone uit de raad van bestuur komt er naar aanleiding van de berichtgeving uit Duitsland waarin Ecclestone voor de rechtbank moet verschijnen voor de verkoop van Formule 1-aandelen. Bij die transactie uit 2006 zou eventueel omkoping gebeurd zijn. Ook wordt Ecclestone aanzetten tot corruptie ten laste gelegd.

“Na overleg met de raad van bestuur heeft Ecclestone ons voorgesteld om zijn functie als bestuurslid met onmiddellijke ingang neer te leggen en dit tot de zaak is afgesloten. Het voorstel van Ecclestone is door de rest van de raad van bestuur aanvaard. Het is in het belang van de Formule 1 dat Ecclestone ondertussen doorgaat met de dagdagelijkse leiding over de sport. Dit zal nu wel onder verscherpt toezicht van het bestuur gebeuren, iets waarmee Ecclestone heeft ingestemd,” luidde het in een mededeling.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België