logo
 

“Bernie Ecclestone moet zijn voorzorgen nemen”

02 januari 2016 — Bernie Ecclestone staat nog steeds aan het hoofd van de Formule 1, maar hoe langer hoe meer weerklinkt de vraag wat er zal gebeuren wanneer Ecclestone er niet meer is.


Op 85-jarige leeftijd is Bernie Ecclestone nog steeds de man die de touwtjes van de Formule 1 in handen heeft. Zelfs toen drie partijen vorig jaar interesse toonden om de Formule 1 over te nemen weerklonk bij hen de vraag om Ecclestone het dagdagelijks bestuur te laten doen.

Hoe langer hoe nadrukkelijker wordt de vraag echter gesteld wat er met de Formule 1 zal gebeuren wanneer Bernie Ecclestone er niet meer is. Of je nu voor of tegen de man bent, iedereen in de F1-paddock is het er over eens dat iemand met de ingesteldheid van Bernie Ecclestone noodzakelijk is om de Formule 1 te besturen.

Ook het beruchte proces waarbij Ecclestone verdacht werd van omkoping deed de F1 nadenken over een toekomst zonder Bernie Ecclestone. Bovendien is Ecclestone ondertussen al 85 jaar oud, waardoor de Formule 1 hoe langer hoe meer naar een opvolger moet gaan uitkijken.

Volgens Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, moet Bernie Ecclestone dan ook zijn voorzorgen nemen zodat de Formule 1 gezond blijft wanneer hij de Formule 1 niet langer leidt.

“Ecclestone weet dat hij er niet voor eeuwig zal zijn en dat op zich hangt ook enigszins samen met de toekomst van de FOM,” aldus Maurizio Arrivabene tegenover Autosport. “De echte uitdaging is dat Bernie alles geregeld moet krijgen.”

“We moeten er voor zien te zorgen dat er een continuïteit blijft tussen de F1, de FIA en de FOM.”

Volgens Arrivabene is het bewonderenswaardig wat Ecclestone de voorbij jaren heeft weten te bereiken en wat hij vandaag de dag nog doet.

“Bernie is een karaktermens, maar hij is tegelijkertijd ook tof en toont een ongelooflijke kracht. Ik weet niet wat ik nog zou doen op zijn leeftijd,” aldus Arrivabene. “Wat hij de voorbije tien jaar heeft weten te presteren is ongelooflijk en hij is nog steeds hier!”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België