Bernie Ecclestone: “Nieuwe kwalificatie wordt uitgesteld”

27 februari 2016 — Volgens F1-baas Bernie Ecclestone zal de nieuwe kwalificatie er niet meteen van bij de seizoensstart komen.


Eerder deze week raakte bekend dat er in de Formule 1 een nieuw kwalificatiesysteem ingevoerd zal worden. Daarbij zal de kwalificatie nog steeds in drie delen worden opgesplitst maar in plaats van telkens aan het einde van de sessie enkele rijders ineens te laten afvallen zal er met een zogenaamd ‘knock-outsysteem’gewerkt worden.

Daarbij zal er na een aantal minuten in de sessie begonnen worden met telkens om de negentig seconden het laten afvallen van de rijder met de traagste tijd. Tijdens Q3 blijven uiteindelijk de twee snelste rijders van het moment over die onderling zullen strijden voor de polepositie. Dit alles moet de spektakelwaarde van de kwalificatie vergroten.

Bernie Ecclestone liet tijdens een interview met ‘The Independent’ verstaan dat hij een voorstander is van het nieuwe systeem maar dat de nieuwe kwalificatie niet meteen van bij het begin van het seizoen zal gelden. Er moeten volgens Ecclestone heel wat systemen en software aangepast worden, wat niet op tijd klaar zal geraken tegen de GP van Australië, de eerste race van het F1-seizoen 2016.

“De nieuwe kwalificatie komt er nog niet, aangezien we niet alles op tijd in orde krijgen,” zei Ecclestone tegenover ‘The Independent’. “Het was de bedoeling dat de nieuwe kwalificatie meteen bij de start van het seizoen gehanteerd zou worden maar het is niet mogelijk om de software op tijd klaar te krijgen. De kwalificatie wijzigt waarschijnlijk tegen de GP van Spanje.”

“In Australië zal het dan ook de oude kwalificatie zijn. Al de software moet nog geschreven worden en dat is niet eenvoudig.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image