logo
 

“Bernie Ecclestone ontliep 1,5 miljard euro belastingen”

29 april 2014 — Indien we de makers van het Britse tv-programma 'Panorama' mogen geloven heeft Bernie Ecclestone voor het gigantische bedrag van 1,5 miljard euro belastingen ontlopen.

image
Gisterenavond werd op de Britse zender BBC in het programma ‘Panorama’ aandacht besteed aan Bernie Ecclestone en zijn financiën. Volgens het programma hield ‘Her Majesty’s Revenue and Customs’ de familie Bernie Ecclestone jarenlang in de gaten.

Uiteindelijk werd er in 2008 een deal gesloten tussen ‘HMRC’ en Bernie Ecclestone. Daarbij zou Bernie Ecclestone 10 miljoen Britse Pond (12 miljoen euro) betaald hebben, maar Bernie Ecclestone zou wel voor een slordige 1,2 miljard Britse Pond, omgerekend zo’n 1,5 miljard euro, aan belastingen ontlopen hebben.

De reportage komt voor Benrie Ecclestone uiteraard op een slecht moment aangezien in het Duitse München vorig week het proces tegen hem begon waarin hij verdacht wordt van omkoping. Ecclestone wordt daarin verdacht van Gerhard Gribkowsky te hebben omgekocht door een bedrag van 44 miljoen dollar te betalen. Daardoor zou Gerhard Gribkowsky ervoor gezorgd hebben dat de Bayerische Landesbank haar aandelen in de Formule 1 verkocht zou hebben aan CVC Capital Partners, een partij die Bernie Ecclestone gunstig gezind was.

Bernie Ecclestone ontkent niet dat hij Gribkowsky betaald heeft. Bernie beweert echter dat hij afgeperst werd door Gribkowsky en dat hij daarom aan hem geld betaald heeft. Volgens hem dreigde Gribkowsky ermee hem aan te geven bij de fiscus.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België