Bernie Ecclestone overwoog het Wimbledon tenniskampioenschap te kopen

10 juli 2015 — Niemand minder dan Bernie Ecclestone stond op het punt om het Wimbledon tenniskampioenschap te kopen.


Bernie Ecclestone is niet alleen de grote baas van de Formule 1, hij is uiteraard ook een goed zakenman. In dat opzicht zou Bernie Ecclestone zelfs op het punt gestaan hebben om het Wimbledon tenniskampioenschap te kopen.

Ecclestone was in het verleden al eens samen met Flavio Briatore mede-eigenaar van de voetbalclub ‘Queens Park Rangers’. Bernie Ecclestone had deze keer zijn zinnen echter op het tennis gezet.

Zo stond Bernie Ecclestone samen met Ion Tiriac, een voormalige coach van Boris Becker en Goran Ivanisevic en vriend, op het punt om een bod uit te brengen op het Wimbledon tenniskampioenschap. meer zelfs, er werd zelfs overwogen om de Association of Tennis Professionals (ATP) te leiden.

“Ik zat hier met Bernie Ecclestone we waren aan het kijken naar de match van Goran Ivanisevic. Ze speelden op het belangrijkste parcours en er waren drie regenpauzes,” aldus Ion Tiriac. “Hij zei tegen mij: ‘Hoeveel denk je dat Wimbledon opbrengt?’ Ik zei vervolgens zo’n 50 à 60 miljoen. Hei zei tegen mij dat we het samen moesten overnemen. We kunnen op twee maanden tijd een dak boven de tennisbaan laten bouwen.”

Bernie Ecclestone bevestigde nadien dat hij inderdaad overwoog om Wimbledon te kopen.

“Op dat moment waren we aan het zien of we de ATP konden overnemen en tennis laten spelen. ion is een erg goede vriend van mij. Hij heeft veel meer tennistoernooien georganiseerd dan wie ook. Zo is het allemaal gegaan.”

“We waren zeer serieus met die plannen. Ik denk echter niet dat we uiteindelijk één of andere bod hebben gedaan.We waren aan het bekijken of het mogelijk was en hoe we het zouden doen. Tot we alles op een rijtje hadden konden we geen afspraak maken. We moesten er zeker van zijn dat iedereen aan boord was.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België