Bernie Ecclestone: “Michael Schumacher kende geen grenzen”

12 april 2019 — Komend weekend wordt in China de duizendste race in de geschiedenis van de F1 betwist. Bij ‘Autobild’ vonden ze dat een goede reden om samen met voormalig F1-paus Bernie Ecclestone eens terug te blikken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Bernie Ecclestone is als het ware een instituut in de Formule 1. Hij mag dan wel zoveel tegenstanders hebben dan voorstanders maar het valt niet te ontkennen dat hij veel betekent heeft voor de sport. In een interview met het Duitse ‘Autobild’ blikt de ondertussen achtentachtigjarige Brit terug.

Als hem gevraagd wordt naar de best rijder aller tijden antwoordt Ecclestone als volgt: “Ayrton Senna was speciaal maar als ik echt moet kiezen dan kies ik Alain Prost, ‘de professor.’ Hij had veel meer titels kunnen behalen dan de vier die hij heeft, hij heeft veel pech gehad. Bovendien heeft hij ook extreem sterke teamgenoten gehad zoals Senna of Lauda.”

De keuze voor Alain Prost als beste aller tijden is merkwaardig te noemen, wat dan te doen met Michael Schumacher met zeven wereldtitels?

“Michael heeft ongetwijfeld een nieuwe maatstaf gelegd,” gaat Ecclestone verder. “Zijn probleem was echter dat hij geen grenzen kende, daarom gebeurden er dingen zoals in Jerez in 1997 en Monaco in 2006. Die incidenten brachten veel publiciteit mee maar niet noodzakelijk de soort die we wilden.”

“Zijn comeback bij Mercedes was goed voor de F1 maar niet voor hemzelf. Dat bedoel ik met grenzen die hij zelf niet kende.”

Sebastian Vettel wordt volgens Ecclestone onderschat. Hij heeft de competitie in zijn DNA, net zoals de rijders dat vroeger hadden volgens de Brit.

“Al van toen ik hem de eerste keer aan het werk zag tijdens de vrijdagtraining in Turkije in 2006 wist ik het al. Ik kon het in zijn ogen zien,” aldus Ecclestone.

“De Formule 1 heeft een Vettel nodig die wint, hij zal zich ook terugvechten uit de situatie waarin hij zich nu bevindt. Ik zie ook geen enkele reden waarom naast Lewis ook Sebastian geen zeven titels zou kunnen winnen, net als Michael Schumacher,” besluit Ecclestone.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België