“Bernie Ecclestone speelde belangrijke rol bij herstelling motor Hamilton”

02 mei 2016 — Bernie Ecclestone heeft volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff een belangrijke bijdrage geleverd bij het herstellen van de motor van Lewis Hamilton.


Voor het tweede raceweekend op rij kreeg de Brit tijdens de kwalificatie een probleem met zijn MGU-H. Het zorgde ervoor dat Hamilton tijdens Q3 niet kon deelnemen en als tiende aan de race zou moeten beginnen. Mercedes gebruikte in Rusland echter voor de eerste keer een gloednieuw brandstofsysteem en dat zorgde voor de nodige problemen.

Mercedes besloot om bij Hamilton de motor uit Australië in te bouwen, al moest het daarvoor wel ook een nieuw exemplaar van het nieuwe brandstofsysteem invliegen. Vanuit Engeland vertrok dan ook een gecharterd vliegtuig met het pakket aan boord richting Rusland. Uiteraard dienen er ook heel wat formaliteiten geregeld te worden, waaronder de douaneformaliteiten. Bij dat laatste speelde F1-baas Bernie Ecclestone blijkbaar een belangrijke rol.

“Het was een verwezenlijking van het ganse team, er waren heel wat mensen bij betrokken,” aldus Toto Wolff. “Niki Lauda probeerde het vliegtuig en het ‘slot’ op de luchthaven voor elkaar te krijgen. We hadden verschillende mogelijkheden en moesten beslissen welke mogelijkheid het best zou zijn. Nicole, de assistente van Paddy Lowe, zorgde dat alles op de luchthaven in orde kwam en wij zorgden ervoor dat het pakket op het vliegtuig geraakte. Bernie Ecclestone handelde alles af met de douane!”

“Belangrijk detail daarbij was dat het pakket dat aan boord was van het vliegtuig, binnen de 90 seconden na de landing al in een wagen zat en onderweg was van de luchthaven. Ik heb geen idee hoe hij dat voor elkaar heeft gekregen! Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij de start van Lewis!”

Indien het nieuwe brandstofsysteem niet kon ingebouwd worden, moest een oud brandstofsysteem ingebouwd worden, wat er voor zou gezorgd hebben dat er een inbreuk was op het parc fermé-reglement. Hamilton zou dan vanuit de pitlane hebben moeten vertrekken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België