logo
 

Bernie Ecclestone steunt kleinste teams om debacle tijdens eerste race te vermijden

02 maart 2015 — Bernie Ecclestone zou naar verluidt de kleinere F1-teams gaan steunen om er op die manier voor te zorgen dat er tijdens de eerste race van het nieuwe F1-seizoen minstens achttien wagens op de startgrid staan.


Dat de kleinere teams het financieel erg moeilijk hebben is reeds langer bekend. Reeds geruime tijd dreigen de kleinere teams er achter de schermen mee om evnetueel F1-races te boycotten, al werd dat in het verleden nooit publiek bevestigd.

Met het oog op de start van het nieuwe F1-seizoen kwamen er opnieuw geruchten dat enkele F1-teams eventueel niet op de startgrid zouden staan tijdens de eerste race in Melbourne, maar daar lijkt niets van aan. Dat Sauber, Lotus en Force India in financiële moeilijkheden ondervinden is een publiek geheim. Er zou echter een doorbraak zijn.

Zo zou Bernie Ecclestone de kleinere teams willen steunen om er zo mee voor te helpen zorgen dat ze de eerste races van het nieuwe F1-seizoen probleemloos kunnen doorstaan. Bernie Ecclestone zou daarmee een eventueel debacle tijdens de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen willen vermijden. Ecclestone wil dan ook koste wat het kost vermijden dat er slechts een handvol wagens op de startgrid zouden staan in Melbourne.

“Bernie heeft steun beloofd aan de teams en indien die steun ook daadwerkelijk plaatsvindt dan zullen ze de eerste races kunnen rijden,” aldus Bob Fernley van Force India tegenover ‘The Times’. “We hebben het aan de houder van de commerciële rechten duidelijk gemaakt dat we problemen ondervinden, net als Lotus en Sauber. Het is niet slechts één team. Bernie toonde zich erg begripvol. Hij is een racer en beseft dat dit ernstig is.”

Volgens ‘The Times’ zou de deal een bedrag van 20 miljoen Britse pond omvatten en zou het simpelweg het voorschot van eventueel prijzengeld zijn dat normaal aan het einde van het seizoen verdeeld wordt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België