Bernie Ecclestone waarschuwt: “Neem het dreigement van Ferrari serieus”

06 november 2017 — Volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone moeten we het dreigement van Ferrari om de F1 te verlaten uitermate ernstig nemen.


Ferrari-president Sergio Marchionne dreigde er vorige week mee dat Ferrari eventueel de Formule 1 zal verlaten indien de sport een richting uitgaat die de belangen van het Italiaanse automerk schaadt. Volgens Bernie Ecclestone moet dat dreigement ernstig genomen worden.

“Indien ze niet kunnen winnen dan zullen ze nieuwe regels willen,” vertelde Bernie Ecclestone tegenover ‘The Independent’. “Indien de regels op iets uitdraaien waarvan Ferrari denkt dat ze ermee problemen zullen ondervinden dan zullen ze het geld niet willen uitgeven en de F1 verlaten.”

Bernie Ecclestone windt er ook geen doekjes om. Volgens Ecclestone moeten teams geld kunnen uitgeven en moet er geen budgetplafond komen. Ook Ferrari zal zoiets volgens hem nooit aanvaarden.

“Ze willen geen budgetplafond enzovoort,” aldus Ecclestone. “Ze willen uitgeven wat ze kunnen uitgeven en ik heb altijd hetzelfde gezegd. Indien sommige teams geen geld kunnen uitgeven dan moeten ze vertrekken.”

“Indien er dan maar drie of vier teams overblijven dan moet er iets gebeuren maar tot dat het zover is zal er niets gebeuren. Al de teams die zeggen dat ze niet rond komen zouden niet mee moeten doen,” besluit Ecclestone.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België