logo
 

Bernie Ecclestone wil een F1-race in Griekenland

28 augustus 2014 — Het idee om een F1-race te organiseren komt opnieuw op het voorplan nu Bernie Ecclestone er van overtuigd is om een F1-race te houden in Athene.

image
De voorbije jaren waren er meermaals berichten in de media over het eventueel organiseren van een GP van Griekenland (Lees: Nieuwe steun voor F1-race in Griekenland). Er werd vooral met hoongelach gereageerd want een land dat meermaals gered moest worden in de crisis zou plots een F1-race willen en kunnen organiseren.

Maar na een periode van stilte staat Griekenland opnieuw in het rijtje met kandidaten voor een plaats op de F1-kalender en dat met Bernie Ecclestone als grote steun en trekker van het idee van een race in Athene.

“De Grieken zijn enthousiast,” zei Bernie Ecclestone tegenover CNN. “Ze willen dat ik met de eerste minister en de burgemeester ga praten”

Daarmee verwijst Ecclestone naar Antonis Samaras en Georgios Kaminis, die voorstander zouden zijn van een F1-race.

“We moeten nagaan of ze over het nodige geld beschikken,” aldus Bernie Ecclestone.

Men zou met het idee spelen om een circuit aan te leggen zo’n tien kilometer ten westen van Athene, in de gemeente Keratsini-Drapetsona. De kostprijs voor de bouw van het circuit en het organiseren van tien jaar Formule 1 wordt geschat op 1 miljard euro. Er wordt nagegaan of private partners mee in het project willen stappen.

Opmerkelijk genoeg heeft de Formula One License, een bedrijf van Bernie Ecclestone, op 30 mei de naam ‘Formula 1 Mediterranean Grand Prix’ geregistreerd. Een eerste indicatie dat het Ecclestone en de Grieken menens is?

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België