logo
 

Bernie Ecclestone wil F1-race in Rio de Janeiro

25 maart 2013 — Bernie Ecclestone heeft laten weten dat hij graag opnieuw een F1-race in Rio de Janeiro wil organiseren.

image
Rio de Janeiro, Brazilië. 24-26 Maart 1989, Riccardo Patrese, Williams FW12C Renault, Ayrton Senna, McLaren MP4/5 Honda, Gerhard Berger, Ferrari 640: LAT Photographic/Williams F1.

Momenteel vindt de GP van Brazilië plaats op het circuit van Interlagos nabij Sao Paulo. Het circuit en haar faciliteiten staan echter al jarenlang ter discussie.

Bernie Ecclestone heeft nog enkele jaren een overeenkomst met het circuit van Interlagos maar hij hoopt om binnen enkele jaren een F1-race in Rio de Janeiro te organiseren. De laatste keer dat er een F1-race in Rio de Janeiro plaatsvond was in 1989, op het Jacarepaguá circuit. Dat circuit bestaat vandaag niet meer.

Ecclestone laat weten dat er mogelijk een F1-race in Rio de Janeiro komt vanaf 2016. 2016 wordt een enorm belangrijk en druk jaar voor Brazilië en Rio de Janeiro. In 2016 vinden er immers de olympische spelen plaats.

“De burgemeester heeft me laten weten dat ze het voor elkaar kunnen krijgen,” zei Bernie Ecclestone tegenover de The Mail on Sunday. “Ik ben reeds lange tijd ontevreden over Sao Paulo. Het is een uitstekend circuit maar de faciliteiten hebben een grondige facelift nodig.”

“We zouden daar tijdens het jaar van de olympische spelen een F1-race kunnen organiseren, maar we weten van Londen dat het al erg moeilijk is om de olympische spelen alleen te organiseren.”

Een F1-race in Rio de Janeiro in 2016? De plannen worden concreter ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België