Bernie Ecclestone wil in 2015 F1-teams met drie wagens

19 september 2014 — Bernie Ecclestone wil dat de mogelijkheid van drie wagens per team voor het seizoen 2015 grondig wordt bekeken.

image
Het idee om drie wagens per team in te zetten circuleert al langer. Onder meer voormalig Ferrari-President Luca di Montezemolo was er samen met Ferrari een groot voorstander van. Ook de FOTA, de zogenaamde ‘Formula One Teams Association’, was er al voorstander van in 2009 en legde het idee toen al eens op tafel.

Bernie Ecclestone wil nu blijkbaar dat men het idee om met drie wagens per team te rijden grondig gaat bestuderen. Eerder was er al wel afgesproken dat de teams met drie wagens zouden mogen rijden indien er drie van de huidige elf teams zouden wegvallen. Dat idee kaderde vooral in het feit dat heel wat F1-teams het momenteel financieel erg moeilijk hebben.

Ecclestone wil nu echter dat aan de teams de mogelijkheid wordt geboden om met een derde wagen te rijden in 2015, ook al zouden er in 2015 nog steeds elf teams op de startgrid staan.

“We hebben een regel die bepaalt dat indien we drie teams verliezen, dat de overige teams dan met drie wagens racen,” zei Bernie Ecclestone tegenover Sky Sports News.

“Ik denk dat we het sowieso moeten doen. Ik zou liever Ferrari, of eender welk ander topteam, met drie wagens zien rijden dan dat we teams hebben die moeilijkheden hebben,” voegde Bernie Ecclestone eraan toe tegenover The Guardian.

Opvallend genoeg postte Adam Par, voormalig hoofd van Williams, onderstaand bericht op Twitter na de GP van Italië:

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België