Bernie Ecclestone wil kortere F1-races

21 november 2016 — Bernie Ecclestone heeft opnieuw een idee gelanceerd. De ondertussen 86-jarige F1-baas zou in de Formule 1 graag kortere races zien.


Ecclestone zou graag het huidige format van een raceweekend in de Formule 1 aanpassen. Al enkele jaren staat het huidige format ter discussie en Bernie Ecclestone heeft nu een nieuw idee gelanceerd.

Volgens Ecclestone zouden we moeten afstappen van een lange race op zondag. Hij ziet liever twee kortere races, wat tot meer fans en tv-kijkers zou lijden.

“Men heeft een veel korter concentratievermogen en heel wat sporten bekijken dan ook of ze kortere versies van hun wedstrijden gaan introduceren,” zei Bernie Ecclestone tegenover de ‘Sunday Times’. “De kijkcijfers in Brazilië gingen omhoog. We hadden een lange race met veel regen en enkele crashes. Het betekende dat we twee starts hadden door de rode vlaggen en de mensen keken ernaar.”

Het toont volgens Bernie Ecclestone aan dat een format met twee kortere races wel degelijk zou werken.

“We moeten het traditionele concept van een lange race bekijken. Twee races van veertig minuten met een pauze van veertig minuten ertussen waarin rijders geïnterviewd kunnen worden en er aan de wagens gewerkt kan worden, dat zou aantrekkelijk zijn voor de kijkers. De televisiezenders, sponsors en adverteerders zouden er van houden.”

“De wagens kunnen zich zoals nu op zaterdag kwalificeren voor de eerste race, en die zou vervolgens de startgrid voor de tweede race bepalen. Het zou alles wat door elkaar halen met lichtere en snellere wagens,” besluit Ecclestone.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België