Bernie Ecclestone wint een gouden medaille

20 februari 2018 — The British Automobile Racing Club (BARC) heeft zijn grootste onderscheiding uitgereikt aan Bernie Ecclestone en dat voor wat hij betekend heeft voor de autosport in het algemeen.


We moeten de mensen teleurstellen die dachten dat Bernie Ecclestone op 87-jarige leeftijd nog een gouden plak had behaald in Pyeongchang op de Olympische Winterspelen. Hij krijgt wel een prestigieuze prijs van de BARC voor zijn indrukwekkende loopbaan in de autosport die teruggaat tot in 1955.

Het feit dat de prijs niet elk jaar wordt toegekend maakt het nog bijzonderder voor de voormalige F1-paus. BARC-voorzitter Tony-Scott Andrews wou ook nog eens benadrukken in zijn speech dat deze prijs enkel wordt uitgereikt aan mensen die hem echt verdienen en dat het een erkenning is voor het harde werk van Ecclestone.

“Tijdens de gesprekken met de andere leden van de raad was Bernie Ecclestone de eerste naam die ter sprake kwam om een gouden medaille te ontvangen,” aldus Andrews. “We weten allemaal wat hij betekend heeft voor de autosport.”

“Hij heeft hard gewerkt om de autosport op de wereldkaart te zetten en hij heeft ook veel gedaan voor onze club. Daarom verdient Bernie meer dan wie ook deze onderscheiding.”

Illustere voorgangers van Ecclestone zijn onder andere viervoudig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton, Christian Horner, Ron Dennis en Allan McNish.

Geschreven door Tom Schots

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België