Bernie Ecclestone wou het circuit van Silverstone kopen

11 december 2018 — Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone toonde interesse in het circuit van Silverstone. Ecclestone stelde op de man af de vraag maar de eigenaars waren niet bereid om te verkopen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

De GP van Groot-Brittannië staat ter discussie. Na de editie van 2019 is er geen overeenkomst meer om een Britse F1-race op het circuit te organiseren, dit nadat de BRDC vorig jaar een verbrekingsclausule in haar contract met de Formule 1 activeerde, waardoor een langdurige overeenkomst ontbonden werd.

Bernie Ecclestone had interesse om het circuit te kopen maar daar stond de BRDC niet voor te springen, wat Ecclestone opmerkelijk vindt.

“Ze hadden een goede deal kunnen doen maar ik denk dat ze één of ander plan hebben om de verliezen te verdelen, of de winsten of wat dan ook,” aldus Ecclestone tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ze moeten zich erg comfortabel voelen. Ik vroeg hen op een dag of ze wensten te verkopen, ik zou het circuit immers gekocht hebben, maar ze wensten niet te verkopen. Ze hadden geen interesse.”

“Ze willen in ieder geval niet. verlopen, dus ze moeten zich wel comfortabel voelen. Ze zijn zeker en vast niet wanhopig, maar ze hebben nood aan een F1-race.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België