Bernie Ecclestone zou deelname van Alonso aan Indy 500 gedwarsboomd hebben

15 april 2017 — Voormalig F1-paus Bernie Ecclestone maakt dit weekend zijn opwachting in de Grote Prijs van Bahrein en hij werd gevraagd naar zijn mening over Alonso's uitstapje naar de Indy 500 van dit jaar.


Ecclestone is niet gewonnen voor het idee dat Fernando Alonso dit jaar deelneemt aan de Indy 500 in een Honda aangedreven McLaren die ingezet wordt door Andretti Autosport en dit onder leiding van voormalig McLaren-rijder Michael Andretti. Hierdoor mist de Spanjaard de Grote Prijs van Monaco en dat is niet naar de zin van Bernie.

“Ik denk dat het waarschijnlijk goed voor hem is,” vertelt de 86-jarige Brit. “Ik denk wel dat ik McLaren zou kunnen overtuigd hebben om het niet te doen.”

“Ik zou hem aangeraden hebben om te wachten tot zijn contract afgelopen was en dan kon hij doen waar hij zin in had. Maar nu zit hij in middenin een Formule 1-seizoen en dan ben je F1-rijder, maar hoe dan ook zie ik hem niet graag achterin het veld racen.”

Alonso zelf heeft ook al te kennen gegeven dat het onwaarschijnlijk zou geweest zijn dat hij deze kans van voormalig McLaren-CEO Ron Dennis zou gekregen hebben maar zijn vervanger Zak Brown wil dat het team op meerdere vlakken actief is.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België