Beschadigde motor van Hamilton bezorgt Mercedes kopzorgen voor laatste race in Abu Dhabi

16 november 2018 — Na afloop van de GP van Brazilië raakte bekend dat Lewis Hamilton zijn motor het tijdens de race bijna had begeven. De Brit wist ondanks grote problemen toch de finish te halen en te zegevieren. Mercedes zit nu echter wel met vraagtekens voor de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Mercedes gaf na de race op het circuit van Interlagos toe dat het niet veel gescheeld heeft of Hamilton had niet staan zegevieren. De temperatuur in zijn wagen liep door een probleem met zijn uitlaat immers serieus op. In die mate zelfs dat men bij Mercedes dacht dat zijn wagen het ieder moment zou begeven.

Uiteindelijk slaagde Mercedes er alsnog in om de temperatuur enigszins naar omlaag te krijgen en de Brit te laten zegevieren. De motor van Hamilton is echter beschadigd en grote vraag is nu of Mercedes voor de laatste race in Abu Dhabi het risico zal nemen om met de motor te rijden of dat het de motor zal vervangen.

“Alleen God weet hoe je iets kan herstellen dat op het punt staat om stuk te gaan en hoe je er voor kan zorgen dat de wagen aan de finish geraakt,” aldus Toto Wolff. “Die race was echt een nachtmerrie tot we de zwart-wit geblokte vlag zagen. Toen barstte een feestje los.”

Mercedes staat nu voor de moeilijke keuze om ofwel met de motor te racen in Abu Dhabi, of hem te vervangen door een nieuw exemplaar, wat een gridpenalty zou betekenen. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een oudere motor in te zetten maar dat zou opnieuw een risico op het vlak van betrouwbaarheid inhouden.

“De motor is beschadigd maar we weten nog niet hoe ernstig de situatie is,” aldus Toto Wolff. “We zullen hem eerst grondig moeten inspecteren alvorens we een beslissing nemen voor Abu Dhabi.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België