“Beslissing om Kvyat en Verstappen te wisselen werd al eerder genomen”

13 mei 2016 — Volgens Sebastian Vettel was de rijderswissel tussen Daniil Kvyat en Max Verstappen reeds beslist voor de GP van Rusland, ook al werd hij pas in de week na de race in Sochi bekendgemaakt.


Een veelbesproken rijderswissel, dat is het minste was je kan zeggen over Kvyat en Verstappen die bij Red Bull en Toro Rosso van racezitje wisselen.

De bekendmaking volgde enkele dagen nadat Daniil Kvyat tijdens de GP van Rusland twee keer Sebastian Vettel aanreed en de Duitser uiteindelijk uit de race knikkerde. Toch denkt Vettel niet dat de beslissing om Kvyat en Verstappen van racezitje te laten wisselen na de GP van Rusland werd genomen.

“Ik denk niet dat het iets te maken heeft met wat er in Sochi is gebeurd, aangezien ik vernomen heb dat de beslissing reeds daarvoor is genomen,” aldus Vettel. “Het is goed nieuws voor de ene rijder en minder goed nieuws voor de andere.”

“Je kan wel zeggen dat Red Bull het sterkere team is met meer mankracht en middelen. Als je puur naar de performance kijkt is er momenteel misschien niet zo veel verschil tussen beide teams. Het is echter een uitstekende kans voor Max, minder leuk voor Daniil, maar daarover moet je de mensen aanspreken die de beslissing hebben genomen.”

Ook Red Bull-teambaas Christian Horner laat uitschijnen dat Kvyat niet enkel en alleen gewisseld werd omdat hij fouten maakte tijdens zijn thuisrace.

“Ik denk dat de incidenten in Rusland door veel mensen als een ‘trigger’ gezien worden maar er is veel meer dat een rol heeft gespeeld bij deze beslissing dan die zondagnamiddag. Het was geen beslissing die lichtzinnig werd genomen,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België