“Besmetting met coronavirus heeft zelfvertrouwen Lance Stroll aangetast”

03 november 2020 — Volgens het Racing Point F1 team heeft de besmetting met het coronavirus het zelfvertrouwen van Lance Stroll aangetast en is dat een verklaring voor zijn mindere prestaties.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lance Stroll (@lance_stroll) op

Het contrast met het eerste deel van het seizoen is groot voor Stroll. In Monza behaalde de Canadees zijn zevende puntenfinish op rij maar daarna ging het duidelijk veel minder goed.

In Mugello maakte Stroll een serieuze crash terwijl hij op de Nürburgring forfait moest geven door klachten die uiteindelijk toe te schreven waren aan een besmetting met het coronavirus.

Ook het raceweekend in Imola verliep niet goed met een moeilijk race, Stroll reed tijdens een pitstop zelfs een mecanicien aan.

“Hij bevond zich duidelijk niet waar hij hoort te zijn, als je vergelijkt tussen Monza en nu,” aldus Andy Green, de technisch directeur van Racing Point F1.

“Er is zeker en vast een gebrek aan vertrouwen, daaraan zullen we komende week moeten werken en we zullen proberen om hem terug op niveau te krijgen.”

“Ik denk dat het veroorzaakt werd door zijn ziek zijn, het is iets dat we niet voorzien hadden.

Stroll ondervindt mogelijk nog naweeën van zijn besmetting met het coronavirus.

“Het kan lang duren alvorens iemand ervan hersteld is en ik denk dat het wat tijd vraagt,” vertelt Andy Green.

“Hij moet gewoon zijn vertrouwen terugkrijgen, vertrouwen in zichzelf, en we zullen de Lance terugkrijgen die hij was tijdens het eerste deel van het seizoen.”

“Lance heeft duidelijk op fysiek en mentaal vlak een serieuze strijd te voeren. Het was een serieuze crash in Mugello en ik denk dat het zijn vertrouwen ook wat aangetast heeft, zeker omdat hij tijdens de races daarna niet fit was.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België