Beste kwalificatie ooit voor Carlos Sainz: “Ik sta nog steeds te trillen”

05 september 2020 — Carlos Sainz kwalificeerde zich dankzij een schitterend rondje als derde voor de GP van Italië, zijn beste kwalificatie ooit in de Formule 1.

“Om eerlijk te zijn voelde ik me zeer sterk sinds het begin van de kwalificatie. Ik slaagde erin om met slechts één setje banden doorheen Q1 te geraken en dat dankzij een zeer sterk rondje,” vertelde Sainz na afloop van de kwalificatie.

“Ik probeerde vervolgens wat tijd weg te knabbelen en een 1:19.6 op de tabel te zetten, iets waarvan ik wist dat het me een plaats in de top-5 zou geven. Mijn eerste run in Q3 was echter niet top.”

In het begin liep het bijna mis bij Carlos Sainz maar de Spanjaard zette alles op alles tijdens een ultieme ronde op Monza en slaagde er zo in om zijn McLaren als derde op de grid te plaatsen.

“Dat rondje verknoeide ik zelfs bijna,” gaf Sainz toe. “Het rondje begon niet zeer goed en ik had dan ook nood aan enkele zeer goede laatste bochten. Ik ging er echt voor.”

“Ik had een serieus moment in Lesmo 1 en ik verloor bijna de controle over de wagen. Vanaf dan moest ik echt op de limiet rijden.”

“Ik heb alles geriskeerd en het heeft geloond. Zoals je kan zien toen ik in de Ascari dook, dacht ik dat het veel te laat was dat ik remde.”

“Ik sta zelfs nog wat te trillen want in de Parabolica en in Ascari moest ik me ongelooflijk concentreren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België