Bestraffingen dreigen nog na de race ...

14 april 2013 — Tijdens de GP van China vonden er verschillende incidenten plaats. Heel wat van deze incidenten gingen na afloop van de race onderzocht worden door de wedstrijdleiding. De uitslag van de race is dan ook onder voorbehoud ...

image
De stewards hebben nog heel wat werk voor de boeg na afloop van de race. Tijdens de race kregen we immers te zien dat er nog enkele incidenten onderzocht zullen worden.

Voor Webber en Red Bull dreigt nog een bestraffing omdat de rechter achterband niet goed vast zat alvorens de Australiër opnieuw de baan werd opgestuurd. In het verleden werd echter meestal aan geldboete voor het team opgelegd. Voor Webber zelf zou het incident dus normaal gesproken geen gevolgen mogen hebben voor de race in Bahrein.

Dan zijn er nog de incidenten waarbij meerdere rijders het onderwerp van een onderzoek vormen naar het mogelijk gebruik van DRS tijdens een gele vlag. Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Jenson Button, Daniel Ricciardo, Romain Grosjean, Valtteri Bottas en Max Chilton zouden mogelijk DRS gebruikt hebben terwijl er een gele vlag was. Dit zal onderzocht worden door de wedstrijdleiding en het is dan ook de vraag of deze rijders nog een bestraffing krijgen.

Mogelijke bestraffingen die na afloop van de race door de wedstrijdleiding kunnen opgelegd worden zijn: een reprimande, een tijdstraf van 20 sec. of 30 sec, een gridpenalty voor de volgende race, uitsluiting van de race of uitsluiting van de volgende race. De laatste twee bestraffingen zullen bij het schuldig bevinden bijna zeker niet gebruikt worden. Een tijdstraf, gridpenalty of gewoon een reprimande zijn veel waarschijnlijker. Al moeten de rijders uiteraard eerst nog schuldig bevonden worden aan het gebruik van DRS onder gele vlag, dat staat voor alle duidelijkheid nog niet vast. Er is ook nog het incident tussen Gutierrez en Adrian Sutil.

Voorlopig is het echter wachten op duidelijkheid ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België