“Bestraffingen zijn in de F1 een grote loterij”

04 november 2016 — Carlos Sainz is niet te spreken over de huidige manier van bestraffingen uitdelen in de Formule 1.


Volgens Sainz, die zelf tijdens de GP van Mexico bestraft werd, valt de manier van bestraffen nog het best te vergelijken met een grote loterij.

Momenteel is het zo dat er ieder raceweekend een ander panel van stewards aanwezig is dat de incidenten beoordeeld en eventueel bestraffingen uitdeelt. Volgens Sainz zou het al een stuk beter zijn indien de samenstelling van de stewards minder zou wisselen. Dat idee leeft ook al langer bij heel wat fans.

“De Formule 1 moet dit begrijpen. Ofwel moet de Formule 1 ieder incident geval per geval bekijken, ofwel moet het een vaste regel instellen,” aldus Sainz, die bestraft werd omdat hij tijdens de start van de GP van Mexico Alonso van de baan duwde. “Vandaag de dag is het moeilijk om te weten wat er zal gebeuren wanneer je een bepaald manoeuvre doet dat enigszins op de limiet is.”

“Het is een beetje een loterij of je een bestraffing krijgt of niet,” vat Sainz de huidige situatie samen. “Ik heb gehoord dat er in Mexico gelijkaardige situaties als de mijne waren waarbij er geen bestraffing werd gegeven.”

Rijders kunnen volgens Sainz momenteel dan ook maar moeilijk inschatten wat ze mogen verwachten wanneer ze voor een incident naar de stewards moeten.

“Wij als rijders moeten met een duidelijk beeld voor ogen kunnen racen en iemand inhalen. Wanneer we naar de stewards gaan dan moeten we weten wat ze van de regels denken,” besluit Sainz.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België