Betere prestaties Massa zorgen voor titelhoop bij Ferrari

21 november 2012 — Bij Ferrari blijven ze hopen op een wereldtitel voor Ferrari. De Italiaanse renstal put vooral moed uit de recente resultaten van Felipe Massa.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar Alonso moet hopen dat hij in Brazilië kan winnen en Vettel niet bij de eerste vier eindigt, in dat geval is de Spanjaard kampioen. Alonso kan dan ook een sterke prestatie van teamgenoot Felipe Massa best gebruiken.

Ook Stefano Domenicali denkt er zo over. De teambaas put samen met de rest van het team moed uit de sterk verbeterde prestaties van de Braziliaan.

“Hij reed gans het weekend enorm goed en dat is positief met het oog op Brazilië. Beide rijders moeten immers erg goed presteren indien we ervoor willen zorgen dat Vettel de titel niet verovert,” aldus Domenicali. “Alles is nog mogelijk, alles kan gebeuren. Het is belangrijk dat we rustig blijven en zodat we het maximaal haalbare kunnen bereiken. Indien dit betekent dat Vettel wint dan zullen we hem feliciteren.”

Massa presteerde lange tijd ondermaats maar de Braziliaan wist de voorbije races een stuk beter te presteren. Hij kreeg ook een contractverlenging bij Ferrari, al zag zijn toekomst er lange tijd erg onzeker uit.

In Austin kreeg Massa zelfs nog een vrijwillige gridstraf zodat Alonso van op de propere kant van het circuit mocht starten. Ook tijdens zijn thuisrace kan de Braziliaan mogelijk een cruciale rol gaan spelen in de titelstrijd.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België