“Betrouwbaarheidsproblemen bij McLaren zijn opgelost”

19 maart 2018 — Ondanks de problemen tijdens de wintertests reist McLaren met het nodige zelfvertrouwen af naar Melbourne om daar de strijd aan te gaan met de concurrentie.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

McLaren werd tijdens de wintertests geconfronteerd met verschillende betrouwbaarheidsproblemen. Volgens McLaren-racedirecteur Eric Boullier zijn de problemen echter verholpen.

“Na de vele ontwikkelingen die er de voorbije zes maanden binnen het team gebeurd zijn, is het met veel opwinding en veel trots dat we de nieuwe McLaren Renault MCL33 in Melbourne op de baan zullen zien gaan,” aldus Boullier.

“Tijdens de wintertests was de betrouwbaarheid niet zoals we gehoopt hadden. Al de problemen die we hadden zijn echter aangepakt in de fabriek.”

Daar waar McLaren vorig jaar door de vele problemen met de Honda-motor al blij zou geweest zijn met het halen van de finish, liggen deze keer eventueel meteen punten binnen handbereik.

“Er wordt achter de schermen enorm hard gewerkt om er voor te zorgen dat we tijdens de eerste race meteen het maximale uit ons pakket kunnen halen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België