Betrouwbaarheidsproblemen bij Mercedes: “Mecaniciens hebben ons opnieuw gered”

23 juni 2019 — In de aanloop naar de kwalificatie voor de GP van Frankrijk doken er opnieuw technische problemen op bij Mercedes. Het scheelde volgens Toto Wolff niet veel of Hamilton had niet aan de kwalificatie kunnen deelnemen.


Voorafgaand aan de kwalificatie moest Mercedes de motor en versnellingsbak uit Hamilton zijn F1-bolide verwijderen om een technisch probleem op te lossen. Volgens Toto Wolff nam zijn team daarmee een risico dat er kon toe geleid hebben dat Hamilton niet kon deelnemen aan de kwalificatie.

“Op zaterdag hadden we een sensorprobleem,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Motorsport’. “Dat kwam erg ongelegen want we moesten heel de motor en versnellingsbak uit de wagen nemen om vervolgens kleine schakelaars te demonteren.”

“Je kan al snel met een probleem tijdens de kwalificatie of de race geconfronteerd worden. Dat is ook waarom de mecaniciens zo ijverig aan het werk gingen.”

Het was trouwens niet de eerste keer dat die mecaniciens groter onheil wisten te voorkomen.

“Ze hebben ons nu al enkele keren gered. Het is iets dat we moeten zien uit te klaren, we moeten zo’n problemen zien te vermijden.”

Volgens Toto Wolff zijn de verschillende technische problemen die Mercedes ondervond echter niet aan elkaar gelinkt.

“Het zijn allemaal individuele dingen en ze zijn niet gerelateerd aan de power unit. Het betrof de power unit en het chassis,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België