Beursgang Formule 1 uitgesteld door Facebook?

25 mei 2012 — Normaal gesproken zou de Formule 1 in juni naar de beurs trekken maar mogelijk wordt de beursgang uitgesteld door de dramatische beursgang die Facebook maakte.

Normaal gezien wou men met de Formule 1 de komende maanden naar de beurs trekken. Er heerst echter nog heel wat onzekerheid op de financiële markten en dat gecombineerd met de turbulent verlopen beursgang van Facebook zou wel eens voor uitstel kunnen zorgen.

CVC, momenteel een van de eigenaars van de Formule 1, verkocht recent een derde van haar aandelen. Vervolgens moest de beursgang geregeld worden maar nadat Facebook al meteen onderuit ging in de dagen na het beursdebuut lijkt Bernie Ecclestone de beursgang op zijn minst te willen uitstellen’

“De markten zien er niet al te goed uit na de problemen die er waren met Facebook,” zei Ecclestone tegenover CNN. “Ik denk dan ook dat we gaan afwachten en zien wat er gebeurt”.

Naast de beursgang is Ecclestone ook. Volop bezig met de toekomst van de Formule 1. Maar daarvoor moeten de teams uiteraard ook hun akkoord geven. Zonder de teams is er immers geen sprake van de Formule 1. Volgens Ecclestone zelf staat hij echter erg dicht bij een akkoord.

Die nieuwe overeenkomst met de teams zou tot 2020 lopen. Voorlopig is het echter nog wachten op een officiële aankondiging van een akkoord. Eens het zover is lijkt de toekomst van de Formule 1 opnieuw voor enkele jaren verzekerd.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België