Bianchi droomt van racezitje bij Ferrari

10 april 2013 — Deze week liet Jules Bianchi weten dat hij nog niet droomt van het behalen van punten in zijn Marussia, maar blijkbaar droomt hij wel van een racezitje bij Ferrari.

image
De Italiaanse renstal moest nog bemiddelen om Bianchi in het racezitje bij Marussia te krijgen, maar Marussia zal het zich nog niet beklaagd hebben. Jules Bianchi maakte tijdens de eerste twee races van het nieuwe seizoen immers meteen indruk op heel wat teambazen, insiders en fans. De Fransman behaalde immers twee keer een dertiende plaats in zijn Marussia, niet meteen de wagen waarvan je dit verwacht.

Bianchi presteert tot nu toe ook meestal een stuk beter dan zijn teamgenoot Max Chilton, wat op zich zeer opmerkelijk te noemen is. Chilton mochten tijdens de wintertests immers uitgebreid testen met de nieuwe wagen van Marussia omdat Luiz Razia, die normaal gesproken zijn teamgenoot moest worden, sponsorproblemen had. Bianchi moest letterlijk in laatste instantie invallen en kon amper voorbereidend testwerk verrichten.

Jules Bianchi reed zich in de kijker, maar de eerste keus zal toch voor Ferrari zijn. De Fransman maakt immers deel uit van de Ferrari Driver Academy.

“Ferrari houdt me zeker en vast in de gaten,” zegt Bianchi. “Ik laat me daardoor echter niet onder druk zetten. Momenteel rij ik immers voor Marussia en ik wil mijn uiterste best voor hen doen. Vervolgens zien we dan verder.”

“Uiteraard hoop ik op meer en hou ik Ferrari in mijn achterhoofd, ik heb immers reeds een overeenkomst voor hun Driver Academy. Dan ben je er zeer dicht bij om in de toekomst samen iets te doen. Momenteel is het echter nog te vroeg om dat nu al te weten. We hebben nu twee races gereden, er zijn nog zeventien races te gaan dit seizoen. Vervolgens zullen we zien wat er gebeurt,” besluit Bianchi.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België