logo
 

Bianchi: “Ik verdien een racezitje in 2013”

13 november 2012 — Jules Bianchi vindt dat hij volgend seizoen een racezitje bij een F1-renstal verdient ...

Bianchi maakt deel uit van de Ferrari Driver Academy maar reed dit seizoen meermaals tijdens de oefensessies op vrijdag voor Force India. De Fransman nam ook deel aan de Young Driver Test in Abu Dhabi en reed daarbij zowel voor Ferrari als Force India. Ook komend raceweekend in de Verenigde Staten zal Bianchi in actie komen op vrijdag.

Hij heeft dit seizoen naar eigen zeggen veel geleerd en vindt dat hij een racezitje bij een renstal verdient;

“Ik heb veel geleerd van mijn rol als testrijder en reserverijder, vooral ook tijdens de oefensessies die ik op vrijdag reed,” zegt Bianchi op de officiële website van Ferrari. “Ook al heb ik vorig jaar ook deelgenomen aan de Young Driver Test, toch is het niet hetzelfde als tijdens een raceweekend, dan is er immers veel meer druk.”

“Ik voel dat ik gegroeid ben en ik vind dat ik nu klaar ben om een racepiloot in de Formule 1 te worden. Ik hoop dat ik een racezitje vind voor volgend jaar, aangezien dat mijn droom is. Ik reed een goed seizoen in de World Series en ik deed het ook goed bij Force India. Ik voel dat ik er klaar voor ben en ik verdien een zitje in de Formule 1,” besluit de Fransman.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België