Ferrari hernoemt zijn wagen ‘F150th ITALIA’

10 februari 2011 — Na het dreigement van autoconstructeur Ford dat het een rechtzaak zou aanspannen tegen Ferrari, verandert die laatste nu de naam van de F1 wagen voor 2011.

Ferrari lag onder vuur door Ford voor het gebruik van de naam ‘F150’, een merknaam die al 36 jaar geregistreerd en in gebruik is door Ford. De F-150 is een van de meest verkochte en populairste pick-up trucks in de VS.

Ferrari zelf heeft nooit enige commentaar gegeven bij het dreigement van Ford. Ook nu komen er geen officiële mededelingen vanuit het team, maar in de communicatie op haar website wordt nu wel gerefereerd naar de ‘F150th ITALIA’ in plaats van gewoonweg ‘F150’.

Ook heeft het team het artikel aangepast waarin op 25 januari voor het eerst over de F150 gesproken werd. Het artikel is identiek gebleven, maar de naam is intussen dus wel veranderd. Het artikel heet nu ‘Ferrari’s new Formula 1 car to be called Ferrari 150th Italia’.

Het team lijkt hiermee alle controverse rond de naam van de baan te willen schuiven en verder te gaan met de ontwikkeling van de nieuwe F150th Italia. Het is wel een hele mond vol.


image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België