Billy Monger gaat wandelen voor het goede doel

28 september 2017 — De tiener die vijf maanden geleden beide onderbenen verloor bij een crash in de Formule 4 maakt zich klaar om zaterdag over een stukje van het Brands Hatch-circuit te wandelen.


Op 16 april van dit jaar knalde Billy Monger achterop een stilstaande wagen tijdens de Formule 4 manche op Donington Park. De tiener zag beide onderbenen geamputeerd en moest een maand in het ziekenhuis blijven om te revalideren.

Het ongeval liet niemand onbewogen in de autosport, veel sterren uit verschillende takken van de autosport droegen bij aan de crowdfunding die werd opgezet door zijn manager en ze vroegen aan hun fans om hetzelfde te doen. De actie had als doel om ongeveer 295 000 Euro op te halen om Billy te helpen revalideren en dankzij alle aandacht werd de actie een enorm succes en ze klokte af op ongeveer 960 000 Euro.

Zaterdag wil hij tijdens de finale van het Britse Toerwagen Kampioenschap (BTCC) op Brands Hatch aan iedereen laten zien hoeveel progressie hij al gemaakt heeft door de volledige lengte van de pitlane al wandelend af te leggen. Daarmee wil hij geld inzamelen voor het team van de luchtambulance.

“Het is tijd dat ik iets terugdoe,” aldus Monger. “Zonder de hulp van het ongelofelijke team van dokters en de luchtambulance was ik hier vandaag waarschijnlijk niet geweest.”

Op zijn Facebookpagina schrijft hij het volgende: “Voor alle steun die ik de voorbije maanden heb gekregen wil ik jullie laten zien hoeveel vooruitgang ik gemaakt heb.”

Elf weken na de crash keerde Monger al terug aan het stuur van een racewagen met steun van Team BRIT, dat is een organisatie die rijders en monteurs met een beperking in staat wil stellen om aan de slag te blijven in de motorsport.

Toen was de tiener al terug razend ambitieus en liet weten dat hij graag samen met Frederic Sausset wilde deelnemen aan de 24 uren van Le Mans. De Fransman verloor door een ziekte beide armen en benen.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën:

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië