Binnenkort een eerste Chinees F1-team?

14 februari 2013 — Neen, het zal nog niet voor meteen zijn, maar er is wel een team dat de ambitie heeft om het eerste Chinees F1-team te worden.

image
KC Motorgroup, heeft haar basis in Hong Kong, en heeft een startbewijs voor de 24 uur van Le Mans gekregen. Het heeft een Morgan-chassis van Oak Racing overgenomen waarmee het in de LMP2 wil uit gaat komen.

Maar de 24 uur van Le Mans en de endurance-racerij is geen einddoel op zich. Paul Ip, de grote baas van KC Motorgroup, laat weten dat ze in de nabije toekomst eventueel willen deelnemen aan de Formule 1. KC Motorgroup wil dus het eerste Chinees F1-team worden.

“Ik heb de KC Motorgroup opgericht en uitgebouwd met een veel groter doel in het achterhoofd. KC Motorgroup wil het eerste Chinese team in de Formule 1 worden”, liet Ip verstaan. “Dankzij onze enorme inspanningen is het ons nu gelukt om een nieuwe belangrijke stap vooruit te zetten. We komen steeds dichter bij ons uiteindelijk doel. In 2013 zullen we voor het eerst aan de 24 uur van Le Mans deelnemen. Dat is voor ons een fantastische kans. In de nabije toekomst zal KC Motorgroup zich in Europa verder uitbreiden om vervolgens in de ganse wereld actief te worden.”

In 2012 nam voor het eerst een Chinees tijdens een raceweekend deel aan de oefensessies in de Formule 1. Die eer viel te beurt aan Ma Qing Hua, die deze kans kreeg dankzij, uiteraard heel wat sponsorgeld, en het F1-team HRT.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België