logo
 

Binnenkort een poleposition-trofee?

28 november 2013 — Krijgen we binnenkort een aparte trofee voor de beste polesitter? De kans lijkt bijzonder groot.

image
Mocht er dit seizoen een trofee uitgerekt zijn voor de rijder met de meeste poleposities dan zou die zonder twijfel naar Sebastian Vettel gegaan zijn. De Duitser veroverde dist eizoen niet alleen de meeste overwinningen en de wereldtitel maar ook het meeste aantal poleposities.

Het idee om iets te ondernemen om de poleposities in de kijker te plaatsen en extra te belonen leeft al langer. Er werd al vaak gesuggereerd om de polepositie te belonen met een extra wk-punt, maar de FIA zou naar verluidt met een ander idee spelen.

Volgens autosport zou de FIA tijdens een bijeenkomst gediscussieerd hebben over het feit of een polepositie beloond moet worden met een extra wk-punt, of dat er een aparte FIA-trofee moet komen.

Het idee om een extra wk-punt te geven werd niet weerhouden. Wel zou er een nieuwe FIA-trofee komen die de rijder zou krijgen die het meeste aantal poleposities behaalt tijdens een seizoen. Indien er twee rijders met hetzelfde anatal poleposities zouden zijn, dan tellen de tweede plaatsen, derde plaatsen, enz. Indien beide piloten dan nog steeds gelijk zouden staan, en die kans is bijzonde klein, dan zou de FIA zelf een winnaar kunnen aanduiden uit de twee rijders.

Opmerkelijk is dat van de voorbije vijf seizoenen, de trofee vier keer naar Sebastian Vettel en één keer naar Lewis Hamilton zou gegaan zijn.

Het idee om deze trofee uit te delen zal nu verder besproken worden alvorens het formeel in een reglement zal gegoten worden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België